Nieuwswekker: Weird onderzoeken + Meer mensen naar de biebGoedemorgen! Hopelijk heb je lekker geslapen en kun je je dag fris en fruitig beginnen met deze Nieuwswekker. De zon schijnt vandaag volop en het wordt weer wat graden hotter dan gisteren. In het noorden 22 en in het zuiden zelfs 25 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Vannacht zijn de Ig Nobelprijzen uitgereikt, prijzen voor weird en opmerkelijke wetenschappelijke onderzoeken.

Zo werd er bijvoorbeeld onderzocht dat scholieren zich nog veel meer vervelen als hun leraar zich ook verveelt. En ook de makers van deze spinnen-grijpers kregen een prijs:

– De Nederlandse tennisser Tallon Griekspoor heeft een belangrijke tenniswedstrijd gewonnen van de Amerikaanse Frances Tiafoe.

Tijdens de wedstrijd werd Tiafoe zo boos op de scheidsrechter, dat hij zijn racket kapotsloeg. Daardoor kreeg hij een strafpunt, en ging de overwinning naar Griekspoor.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Een groep leraren die zich zorgen maken over het klimaat hebben leerlingen en andere docenten opgeroepen om naar Den Haag te komen.

Ze willen daar samen op het Malieveld gaan demonstreren voor een beter klimaat. Ook in andere landen staan acties gepland.

– Het aantal mensen dat lid is van een bibliotheek is toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. In 2021 waren er 3,3 miljoen mensen lid, in 2022 3,4 miljoen. De laatste jaren daalde het aantal bibliotheekleden. Nu is daar dus verandering in gekomen.

En dan nog even dit…

Op deze kinderboerderij magazine je geen konijntjes knuffelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven