Nieuwswekker: Winnaars Gouden Bal bekend + HalloweenGoedemorgen! We hebben het nieuws weer voor je klaargezet. Komt ‘ie dan!

Het weer

Het is echt herfst-weer. Er is een combine van zon, wolken en af toe regen. Het is 12 tot 14 graden en er staat finest wel wat wind.

– Lionel Messi heeft voor de 8ste keer de Ballon d’Or, oftewel de Gouden Bal gewonnen. Dat is de prijs voor de beste voetballer ter wereld.

De Spaanse Aitana Bonmati received de prijs bij de vrouwen. Zij speelt bij FC Barcelona en in het Spaanse vrouwenelftal. Spanje received dit jaar het WK.

– In Gaza zijn inmiddels 1,4 miljoen mensen gevlucht. 670.000 mensen zijn naar een opvangkamp van de Verenigde Naties gegaan. In die kampen wonen gemiddeld drie keer zo veel mensen als de bedoeling is.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Griezelen, enge kostuums en pompoenen: het is vandaag Halloween! In de Verenigde Staten wordt dat heel groot gevierd, maar ook in Nederland vinden mensen het een leuk feest. Misschien heb jij ook wel een Halloween-feestje op college?

– Artsen maken zich zorgen om de grote hoeveelheid kinderen die starten met vapen. Daarom hebben twee artsen een lespakket gemaakt. Ze gaan scholen langs en vertellen waarom je beter niet kunt vapen. Vanavond zie je hoe zo’n les gaat.

– Baanwielrenner Jeffrey Hoogland gaat een bijzondere recordpoging doen. Hij wil proberen 1 kilometer zo arduous mogelijk te fietsen. Hij doet dat op een wielerbaan in Mexico. In deze video hoor je meer over de recordpoging:

En dan nog even dit…

Heb jij de Jubi Slide al geoefend? In deze video zie je nog een keer hoe de dansmove gaat:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven