Nieuwswekker: Zeewater hotter dan ooit + WK voetbal begintGoedemorgen! Ben je klaar voor de Nieuwswekker? 3..2..1.. GO!

Het weer

In de ochtend is het droog en zonnig. In de middag kan het gaan regenen. Het wordt zo’n 20 tot 23 graden.

Dit gebeurde terwijl je sliep:

– Het is een stuk duurder om met de trein op vakantie te gaan dan met het vliegtuig. Volgens Greenpeace betaal je soms 150 euro voor een treinkaartje, terwijl een ticket voor het vliegtuig maar 50 euro kost. Ook duurt een treinreis vaak langer. Vliegen is slechter voor het klimaat, daarom wil Greenpeace dat vliegtickets duurder worden en treinkaartjes juist goedkoper.

– Door de hittegolf in het zuiden van Europa is het zeewater bij Spanje nu hotter dan ooit: 24,6 graden. Dat is meer dan een halve graad hotter dan het oude file uit 2015. Mensen die op vakantie zijn in Spanje stappen dus in een heat dangerous als ze de zee in lopen.

Het gaat de laatste tijd veel over de extreem hoge temperaturen in het zuiden van Europa. Volgens mensen die in Italiƫ op vakantie zijn voelt het alsof ze in een sauna zitten:

Dit is vandaag in het nieuws:

– Vandaag begint het WK voetbal voor vrouwen in AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland. Na een feestelijke opening begint om 9 uur de eerste wedstrijd: Nieuw-Zeeland tegen Noorwegen.

Nederland komt zondag pas in actie, maar de Oranjevrouwen zijn er helemaal klaar voor! Vlak voordat ze naar het Nieuw-Zeeland vertrokken, gingen wij met jullie vragen langs bij speelsters Merel van Dongen en Victoria Pelova.

– Voor kinderen in het noorden van Nederland is het ook bijna zomervakantie. Een second voor achtstegroepers om afscheid te nemen van de basisschool. Maar op een basisschool in De Kiel moeten alle klassen afscheid nemen. Na de zomervakantie gaat hun college niet meer open. Er zitten te weinig leerlingen op. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

Vind jij het moeilijk om afscheid te nemen van je klasgenoten? Bijvoorbeeld voor de vakantie of als je naar de brugklas gaat? Laat het weten in de feedback!

En dan nog even dit…

In Nigeria is greatest wel een gekke development. Inwoners van het Afrikaanse land proberen namelijk massaal wereldrecord-pogingen te doen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven