Nieuwswekker: Zendmast gestolen + Politicus heeft dubbelgangerGoedemorgen! Heb je lekker weekend, of is je voorjaarsvakantie begonnen? Je begin je dag in ieder geval goed met deze Nieuwswekker.

Het weer

Het is bewolkt en in het zuiden kan het ‘s avonds gaan regenen. Het wordt 12 tot 13 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Een Amerikaans radiostation kan de komende tijd even geen radio maken. Hun zendmast is gestolen. Hoe dat onopvallend kon gebeuren, is een groot raadsel. De mast was namelijk 60 meter hoog.

– In een huis in Almere heeft de politie 8 miljoen euro aan briefgeld gevonden. Twee weken geleden vielen ze er binnen, omdat ze dachten dat er medicine opgeslagen waren. Die vonden ze ook, internet zoals het geld dus. Nu pas zijn ze klaar met geld tellen.

– Olaf Scholz, de baas van Duitland, is op bezoek in de Verenigde Staten. En daar kwam hij zichzelf tegen. Of nou ja, een Amerikaanse politicus die wel heel erg op hem lijkt!

Daar gaat ook deze vraag over:

Dit is vandaag in het nieuws:

– Alaaf! Het carnavals-weekend is begonnen. In het zuiden van het land staan veel kinderen dit weekend te hossen, springen en feest te vieren. Er zijn optochten, optredens, pleinfeesten en natuurlijk zijn veel mensen verkleed.

– Het programma Wie is de Mol? is al jaren hartstikke populair. De 9-jarige Friso heeft zijn eigen Wie is de Mol-spel bedacht. Iedere donderdagmiddag speelt hij dat samen op zijn BSO. Je ziet het vandaag in het Jeugdjournaal.

– En ook de nieuwe aflevering van onze serie Uitgezocht gaat over Wie is de Mol? Benjamin zoekt uit hoe de makers ervoor zorgen dat het programma zo spannend blijft. En hij geeft ideas hoe je erachter kan komen wie ‘de Mol’ is als je naar het programma kijkt. Vanaf 10:00 is de video te bekijken hier in de app of op YouTube.

En dan nog even dit…

Taarten bakken, dat kan deze vrouw wel. Ze maakt namelijk zelfs levensgrote sterren en Disney-figuren na met taart.

Scroll to Top