Nieuwswekker: Zilver voor Kimmann + Voetballers vallen uit busGoedemorgen! Lekker geslapen? Pak je ontbijt erbij en start maar snel aan deze verse Nieuwswekker!

Het weer

De zon schijnt vollop. Later op de dag kan het bewolkt worden. Op sommige plekken gaat het weer regenen en onweren.

Dit heb je misschien gemist:

– Het is de Nederlandse BMX’er Niek Kimmann niet gelukt om voor de derde keer wereldkampioen te worden. De renner eindigde in de finale van het WK als tweede.

Na een goede begin voor Kimmann bleek de Fransman Joris Daudet toch internet sterker. Toch kan Kimmann zich troosten met zijn derde zilveren WK-plak. Veel tijd voor rust heeft hij nu niet: hij is druk aan het trainen voor de Olympische Spelen in juli.

Eerder ging Bart bij Niek langs met al jullie vragen. Dat interview kan je hier terugkijken:

– In het Drentse Borger zijn zeven amateurvoetballers gewond geraakt bij een val uit een open bus. Het elftal van SV Borger vierde het kampioenschap in de vierde klasse met een ritje in de bus, maar het ging mis toen in een bocht de reling van de bus afbrak.

Meerdere spelers vielen van de bus. Vijf gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, en twee anderen moesten naar de huisarts voor hechtingen. Volgens de politie raakte niemand ernstig gewond.

In deze video zie je de bus vlak na vertrek:

Dit is er vandaag in het nieuws:

– Hoe is het als je vader profvoetballer is? Liz (8) en Saar (11) weten er alles van. Hun vader is Bram van Polen, hij speelt bij PEC Zwolle. Tot vandaag. Vanmiddag speelt hij z’n laatste wedstrijd. Dat wordt een groot afscheidsfeest en wij zijn erbij! Je ziet het vanavond.

– Marktplaats bestaat 25 jaar. Op de web site wordt al die jaren van alles verkocht: van video games tot stoelen, en van kleding tot tapijten. Het is de grootste advertentie-site van Nederland. Maar de laatste tijd zijn ook andere websites populair, zoals Vinted.

– Joost Klein treedt vanavond voor het eerst op sinds het Songfestival. Hij staat op het podium van een competition in Enschede. Er komen veel mensen op af die hem graag stay willen zien, ook journalisten. Er komen zelfs buitenlandse journalisten om te kijken of hij tijdens zijn optreden iets gaat zeggen over het Songfestival.

– Sommige van jullie vragen er al een tijdje om: wanneer komt het interview met Brian Brobbey on-line? Nou, het antwoord is vandaag! Vanmiddag vind je de video in de app en op de web site.

En dan nog even dit…

Kinderen in Ierland hebben een hit te pakken! Met hun muziekgroep hebben ze een nummer gemaakt, met flitsende videoclip. En die is al miljoenen keren bekeken!

Scroll naar boven