Nieuwswekker: Zomervakantie voorbij + Nieuwe politieke partijGoedemorgen! Is vandaag weer je eerste schooldag? Of heb je nog even lekker vrij? Je begint de dag hoe dan ook goed met deze Nieuwswekker. Veel leesplezier!

Het weer

Weinig anders dan gisteren: het is opnieuw zonnig met temperaturen rond de 25 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Het was groot nieuws voor de zomervakantie: de regering stopt en er komen nieuwe verkiezingen in november. Dit zal de komende tijd vaak in het nieuws zijn. En we hebben nu ook een nieuwtje voor je. Er komt namelijk een nieuwe politieke partij bij.

Een populaire politicus, Pieter Omtzigt, gaat die nieuwe partij beginnen. De partij heet Nieuw Sociaal Contract. Omtzigt wil onder andere iets doen aan het tekort aan huizen en aan armoede. De verwachting is dat de nieuwe partij veel stemmen gaat krijgen.

– In Mexico en in de Amerikaanse staat Californië is de tropische storm Hilary aan land gekomen. Dat veroorzaakte modderstromen, overstromingen en zware windstoten. Er is veel schade. In Mexico is één man om het leven gekomen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– De zomervakantie is weer voorbij. Tenminste, voor kinderen die in het midden van het land wonen. Zij hebben vandaag hun eerste schooldag van dit jaar. Voor kinderen in Reeuwijk begint dat feestelijk. Wat ze daar doen? Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal!

En heb jij een beetje zin in het nieuwe schooljaar? Laat het hieronder weten.

– Op sommige plekken in Nederland wordt het web opnieuw aangelegd, glasvezel noem je dat. Daarom zie je bij huizen weleens draadjes uit de grond steken. Ook bij Jip van 11 en Abel van 10 is dat zo. Zij vinden de draadjes lelijk, maar hebben er iets op verzonnen. Vanavond in onze uitzending hoor je wat dat is.

En dan nog even dit…

Sil ging langs bij de bekende TikTokker Apson. Hij vertelt over een bacterie zijn, moeilijke onderwerpen en schaamte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top