nLighten naar Nederland by way of overname Gyro Middle
nLighten heeft Gyro Middle, een high-performancedatacenter in Amsterdam, overgenomen. nLighten is een digitaal infrastructuurplatform van I Squared Capital, een investeerder in infrastructuur. Met deze overname zet nLighten een volgende stap richting een Europees edge-datacenterplatform.

De Nederlandse datacentermarkt is een van de grotere in Europa en profiteert van een stabiele stroomvoorziening, goede infrastructuur en een gunstige ligging. Het Amsterdamse datacenter is een van de belangrijkere Europese internethubs en naast Londen, Parijs en Frankfurt een toplocatie voor de internationale datacenterindustrie.

Gyro’s netwerkneutrale datacenter draait op honderd procent duurzame energie en het energieverbruik wordt proactief beheerd. Op korte termijn worden structurele maatregelen bij Gyro uitgevoerd zodat het een tier III-datacenter wordt. Ook wordt het koelsysteem gemoderniseerd.

Het in 2021 opgerichte nLighten is een digitaal infrastructuurplatform van I Squared Capital en is ondergebracht in ISQ World Infrastructure Fund III. Vanuit de economisch belangrijkste locaties in Europa worden er edge-datacenters gerealiseerd die uiteindelijk moeten leiden tot een pan-Europese dekking in alle grote steden. Naast vertegenwoordiging in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk breidt het nu uit naar Nederland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven