No laborious emotions bij Guardiola richting ‘beautiful lad’ Palmer – Voetbal Worldwide


Chelsea beleeft een belabberd seizoen. Op Stamford Bridge is Cole Palmer de vlag op de modderschuit, hij is de onbetwiste uitblinker bij de Londenaren. Zaterdag gaat Palmer op bezoek bij Manchester Metropolis, de membership die hem vorige zomer verkocht.

Metropolis-manager Pep Guardiola was bij dat besluit betrokken. Op zijn persconferentie werd hem gevraagd of hij Palmers succes had zien aankomen. ‘Ja, als hij hier dezelfde speeltijd had gekregen, dan wel. We hadden nooit twijfels aan zijn kwaliteiten. Hij is een uitzonderlijke speler die minuten wilde maken. Dat hij zijn immense kwaliteiten ging laten zien, dat was maar een kwestie van tijd. Hij is a stunning lad en heeft ons geholpen. Natuurlijk zijn er geen slechte gevoelens richting hem.’

Zijn huidige supervisor Mauricio Pochettino denkt dat Palmer omgekeerd ook niet op wraakt zint. ‘Nee, daar is hij het kind niet naar. Hij is Metropolis heel dankbaar, hij wilde alleen weg om meer te spelen. Daarin heeft hij het hier getroffen, ja. Of Pep spijt heeft? Dat moet je hem vragen. Maar Metropolis doet het goed, dan vind je niet zo makkelijk ruimte voor een jonge speler’, aldus de Argentijnse coach op zijn persbabbel.

De wedstrijd is zaterdag om 18.30 uur. De 21-jarige Palmer heeft in 21 competitiewedstrijden voor The Blues nu tien objectives en zes assists genoteerd, zijn koelbloedigheid voor het doel leverde hem al de bijnaam Chilly Palmer op. De neutrale toeschouwer zal tekenen voor een herhaling van het heenduel in november. Dat eindigde in West-Londen in 4-4, met een extreem late gelijkmaker van Palmer.

Scroll naar boven