Nomios (Infradata) krijgt derde investeerder/eigenaar
Het Franse Keensight Capital wil Nomios overnemen. Deze it- en netwerkbeveiliger (voorheen Infradata) uit Zoeterwoude levert cyberbeveiliging-diensten en veilige netwerkoplossingen. Keensight neemt het meerderheidsaandeel over van de huidige investeerders IK Companions. Die stapte in 2018 in en nam toen het stokje over van weer een andere kapitaalverschaffer, Waterland.

Nomios is met ruim zeshonderd werknemers en twintig kantoren aanwezig in Europa en genereert meer dan vierhonderd miljoen euro omzet. Het bedrijf is gespecialiseerd in het helpen van klanten bij het beveiligen van hun steeds complexere digitale omgeving, waaronder diensten geleverd door Nomios’ safety working facilities (soc’s). Met hulp van Keensight Capital wil Nomios by way of overnames in Europa verder groeien.

De overnamesom is niet bekend gemaakt. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door numerous mededingingsautoriteiten en ondernemingsraden.

Infradata, opgerichte in 2004, zette vanaf 2015 additional in op internationale groei met de overname van het Britse Quonubes in het Verenigd Koninkrijk, in 2016 gevolgd door het Franse (en latere naamgever) Nomios. Daarna volgde nog numerous andere acquisities; afgelopen februari was de meest recente: de Italiaanse cyberbeveiligingsexpert Aditinet.

Het Franse Keensight, richt zijn pijlen de laatste jaren steeds vaker op de Nederlandse markt. De geldschieter stapte onder meer in bij RAM-IT, Buckaroo en Onventis.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven