Noorwegen partnerland Hannover Messe 2024
Op de editie 2024 van de Hannover Messe speelt Noorwegen een prominente rol. Het Scandinavische land volgt Indonesië als partnerland op. De industriebeurs staat volgend jaar in het teken van de verduurzaming van de industrie met als thema ‘Energizing a Sustainable Trade’. Energieproducent Noorwegen is daarin een voortrekker.

‘Noorwegen is vereerd om partnerland te zijn op de Hannover Messe. De hoogopgeleide Noorse beroepsbevolking, geavanceerde industrie en energietechnologie, evenals een hoge mate van vertrouwen en stabiliteit, maakt ons een belangrijke accomplice in de groene verschuiving van het bedrijfsleven’, stelt Jan Christian Vestre, de Noorse minister van Handel en Industrie.

Het Noordse land hanteert zelf het thema ‘Norway 2024: Pioneering the Inexperienced Industrial Transition’ en organiseert in een hal twaalf van het beursterrein van de Deutsche Messe een uitgebreid programma daarover. Dit benadrukt de ambitie van Noorwegen om een sleutelrol te spelen bij de overgang naar een koolstofarme samenleving middels het ontwikkelen van oplossingen binnen sectoren zoals hernieuwbare energie, koolstofneutrale productie en de toepassing van groene en digitale oplossingen. Volgens Vestre zijn die nodig om de industrie te transformeren en ‘web zero’ (netto-nul: een wereld waarin broeikasgassen gereduceerd tot een minimal en de overgebleven emissies uit de atmosfeer worden gehaald) te bereiken.

De industriebeurs besteedt de laatste jaren veel aandacht aan digitalisering, zeker sinds de ict-beurs CeBIT van het toneel is verdwenen. Ook is er veel ruimte voor start- en scale-ups met onder andere een Holland Paviljoen. De Hannover Messe vindt in 2024 plaats van 22 tot en met 26 april.  EU-voorzitter Ursula von der Leyen is een van de sprekers tijdens de openingsceremonie op 21 april.  

Overigens is het partnerland van de Hannover Messe in 2025 ook al bekend: Canada.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven