Noppert is basisplaats kwijt bij Heerenveen – Voetbal Worldwide


Andries Noppert is zijn basisplaats kwijt bij SC Heerenveen. De 29-jarige doelman, die een dik jaar geleden nog de eerste keeper was van het Nederlands elftal op het WK, wordt na zijn meest recente fout tegen AZ gepasseerd door Kees van Wonderen.

Komende zaterdag speelt Heerenveen uit tegen Fortuna Sittard. Niet Noppert, maar Mickey van der Hart zal dan op het Friese doel staan. ‘Gisteren is met alle betrokkenen gesproken en kenbaar gemaakt dat Mickey vanaf heden de voorkeur krijgt’, zegt Van Wonderen in een korte reactie aan Omrop Fryslan. ‘Teleurstelling, maar ook begrip waren de reacties.’

Noppert is bezig aan een zwak seizoen, waarin hij al meerdere keren in de fout ging. Afgelopen zondag schoot hij in de slotfase de bal tegen ploeggenoot Pawel Bochniewicz aan, die zo een eigen doelpunt maakte. Daardoor verspeelde Heerenveen een overwinning tegen AZ: 2-2.

Na afloop stond Noppert schuldbewust voor de camera van ESPN. ‘De gifbeker is nog niet leeg, laten we het daar op houden’, stelde de keeper. ‘Je probeert het zo goed mogelijk te doen: voor jezelf, voor het elftal, voor de membership. Dat zoiets dan gebeurt, waardoor je gelijkspeelt… Daar slaap ik slecht van. Dit is een aardig tikkie.’

Het verliezen van zijn basisplaats is nu een volgende tik voor Noppert, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Heerenveen. Hij speelde zich daar vorig seizoen in de kijker bij het Nederlands elftal en was de eerste keeper tijdens het WK in Qatar. Noppert stond in alle vijf de wedstrijden die Oranje daar speelde in de foundation: vooralsnog is het bij die vijf interlands gebleven.

Scroll naar boven