NYC’s ‘de facto verbod’ op Airbnb zorgt voor schrappen kamers


De keuze aan Airbnb locaties in de stad New York wordt sterk beperkt. Ambtenaren zijn begonnen met het handhaven van nieuwe voorschriften die vereisen dat gastheren zich registeren en aan een reeks vereisten moeten voldoen om huizen of kamers aan gasten te kunnen verhuren voor minder dan 30 dagen.

Gastheren kunnen alleen (kortstondig) huizen verhuren als ze daar ook zelf verblijven, en er mogen maar twee gasten tegelijk in een appartement zitten.

Veel regels golden al, alleen de registratiewet voor kortetermijnhuur is nieuw.

Volgens The New York Occasions waren er tot nu toe slechts 257 aanvraagregistraties goedgekeurd van de 3.250 die op 28 augustus zijn ingediend. Dat zou betekenen dat duizenden aanbiedingen van Airbnb kunnen worden verwijderd, aangezien het bedrijf schat dat er minstens 15.000 adressen zijn.

Airbnb noemde de moist een de facto verbod op kortetermijnverhuur en spande een rechtszaak aan, die vorige maand werd afgewezen.

Theo Yedinsky, de wereldwijde beleidsdirecteur van het bedrijf, zegt dat de regels ‘een klap zijn voor de toeristische economie van [NYC]” en dat “[de stad een duidelijke boodschap stuurt naar miljoenen potentiële bezoekers die nu minder accommodatiemogelijkheden zullen hebben wanneer ze New York City bezoeken: je bent niet welkom.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top