Ødegaard heeft mooie woorden over voor ‘grootste membership ter wereld’ Actual Madrid – Voetbal Worldwide


Martin Ødegaard kijkt met een heat gevoel terug op zijn periode bij Actual Madrid. De Noor speelde in totaal maar negen duels voor de Koninklijke, maar heeft geen seconde spijt van zijn keuze voor Actual.

Op vijftienjarige leeftijd koos toenmalig toptalent van Strømsgodset Ødegaard voor een switch naar Actual Madrid. Hij speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor Actual Madrid Castilla of op huurbasis voor Heerenveen, Vitesse of Actual Sociedad. Bij Arsenal groeide hij alsnog uit tot een van de beste middenvelders van Europa, maar dat heeft hij volgens hem ook zeker te danken aan Actual.

‘Ik heb een fijne periode gehad bij Actual Madrid’, blikte de middenvelder terug tijdens de persconferentie in aanloop van het duel tussen Noorwegen en Spanje van zondag. ‘Ik kijk daar positief op terug. Ik heb er veel geleerd en ben er volwassen geworden. Als ik niet bij Actual Madrid had gespeeld, zou ik nu niet het niveau hebben bereikt dat ik nu heb.’

‘Het was een geweldige ervaring’, vervolgde Ødegaard. ‘Actual Madrid is de grootste membership ter wereld en de druk is daar enorm. Maar ik moest meer aan spelen toekomen en daarom ben ik vertrokken.’ De Noor werd eerst door Arsenal gehuurd van Actual en is later voor 35 miljoen euro definitief overgenomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top