Oekraïense president: 'Tegenaanval is begonnen'Het Oekraïense leger is bezig met het terugveroveren van stukken land die het Russische leger heeft veroverd. De Oekraïense president Zelensky heeft dat gezegd.

Volgens deskundigen zou Oekraïne dit voorjaar een grote tegenaanval gaan beginnen. Dat gebeurt dus nu, zegt de president.

Oekraïne zegt dat het leger bij de stad Bachmoet gebied terugverovert. Die stad is pasgeleden door Rusland ingenomen.

Veel journalisten en deskundigen houden goed in de gaten wat er gebeurt in het land. Zo zegt een Amerikaanse organisatie die de oorlog volgt dat er op vier plekken in het land laborious gevochten wordt.

En dat in het oosten en zuiden van het land het Oekraïense leger op verschillende plekken succes heeft. Dat zegt de Britse regering, die goed kijkt wat er gebeurt in de oorlog.

‘Mislukte pogingen’

Rusland zegt ook dat er aanvallen zijn op gebied in Oekraïne dat het Russische leger bezet. Volgens de Russische regering zijn die tegenaanvallen mislukt. Maar volgens deskundigen veroveren Oekraïense troepen wél stukken land terug.

De afgelopen maanden werd er in het zuiden en oosten van Oekraïne gevochten. Rusland schoot ook vaak raketten naar Oekraïense steden, zoals je in de video hierboven kunt zien. Maar geen van de legers veroverde grote stukken land.

Of dat Oekraïne nu wel veel gebied gaat terugveroveren, is nog niet zeker. Veel over hoe het gaat met de tegenaanvallen is onduidelijk. Het Oekraïense leger geeft er weinig informatie over, omdat het niet wil dat het Russische leger meer te weten krijgt over wat er goed gaat en wat niet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top