Omzeil deze valkuilen bij course of mining
Course of mining en job mining zijn krachtige instrumenten om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Beide technologieën visualiseren processen van start tot eind en bieden dankzij geavanceerde algoritmen een als het ware een röntgenfoto van de bedrijfsprocessen binnen organisatie.

Precies kunnen zien welke taken en stappen zijn uitgevoerd, en hoeveel tijd ermee gemoeid was, is onmisbaar voor het voltooien van een digitaal transformatieproject of uitrol van bedrijfsbrede automatisering. Voor het slagen van course of mining moeten er wel een tweetal valkuilen vakkundig omzeild worden. Mijn advies klinkt misschien contra-intuïtief, maar laat u niet afschrikken. 

  • Geef it niet eenzijdig de leiding over course of mining 

Terwijl de betrokkenheid van de it-afdeling onmisbaar is bij het voor course of mining benodigde benaderen van de opgeslagen logdata van applicaties, moet die onmisbaarheid niet automatisch vertaald worden naar de beslissing om it de kar te laten trekken. Grondige kennis van specifieke bedrijfsprocessen is essentieel voor het slagen van een proces mining-project. Over het algemeen zit deze kennis bij enterprise analisten, niet bij it. Geen twee bedrijven voeren een doorsnee-proces precies op dezelfde manier uit. Sterker, binnen dezelfde afdeling voeren medewerkers hetzelfde proces vaak nog verschillend uit – alle pogingen om te standaardiseren ten spijt. Laat voor het beste resultaat dus de meest ervaren business-analisten samen werken met de proces-eigenaren en businesstransformatie-experts waarbij it voornamelijk de data-ontsluiting ondersteunt.  

  • Course of mining is geen eenmalig venture

Waar job mining – by way of een actieve opname vanaf een desktop vaststellen hoe medewerkers een proces daadwerkelijk doorlopen – nog als venture is te betitelen en uit te voeren, sla je met eenzelfde aanpak voor course of mining de plank mis. In plaats van een eenmalig proces is course of mining een voortdurende ontdekkingsreis. Zodra er veranderingen zijn gemaakt in een by way of course of mining doorgelicht proces, moet je het proces opnieuw onder de loep nemen. Om te verifiëren of de veranderingen het gewenste resultaat opleveren en geen ongewenste bijeffecten hebben.

Achterhoofd

“Organisaties, groups en prioriteiten veranderen fixed, en dus ook het eindresultaat van processen”

Organisaties, groups en prioriteiten veranderen fixed, en dus ook het eindresultaat van processen. Daarom is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat resultaten niet aan het eind van het venture behaald worden, need processen verbeteren met Course of Mining kent niet echt een einde. Het is een voortdurende activiteit. Benader Course of Mining als een proceed verbeter cyclus en zet de organisatie in de juiste mind-set.  

Mission mining is te vergelijken met het opvoeden van kinderen. Zodra je denkt dat je het in de vingers hebt, verandert er iets en moet je opnieuw je weg vinden. Complexe bedrijfsprocessen zijn niet anders. Course of mining geeft je de voortdurende feedback-loop die nodig is om op koers te blijven en bij te stellen wanneer dat nodig is. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven