Onana stapt op Outdated Trafford in de voetsporen van zijn ‘godfather’ – Voetbal Worldwide


André Onana treedt bij Manchester United in de voetsporen van Edwin van der Sar. De oud-Ajacied bouwde tijdens zijn dienstverband in Amsterdam een warme band op met zijn voorganger.

De gerenommeerde Britse krant The Telegraph schrijft donderdagavond dat Onana de onlangs afgezwaaide algemeen directeur van Ajax nog altijd zijn godfather noemt. De doelman werd volgens het medium gecontracteerd nadat Van der Sar Ajax overtuigd had van de kwaliteiten van zijn opvolger. Van der Sar zag snel het expertise van Onana en pleitte ervoor de doelman over te nemen van Barcelona.

Onana waardeerde dat, omdat hij wist dat veel scouts hem aanvankelijk als te excentriek zagen. De Kameroener nam veel risico, maar dat kon Van der Sar, die zelf jarenlang aan de prime bekend stond als meevoetballende doelman, wel waarderen. Tijdens het dienstverband van Onana bij Ajax bouwde het duo een innige band op.

Typerend voor de relatie zijn de beelden van Van der Sar, nadat Ajax in 2017 in de halve finale van de Europa League Olympique Lyonnais heeft uitgeschakeld en hij de doelman omhelst. The Telegraph schrijft dat Onana eerder deze maand enorm schrok toen hij het nieuws hoorde dat Van der Sar getroffen was door een hersenbloeding. Internet als Van der Sar treedt Onana nu in dienst van Manchester United. Vijftig miljoen euro werd betaald door manager Erik ten Hag om zijn oude pupil in Milaan los te weken. En Onana barst van de ambities.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Als Onana ook maar in de buurt van de staat van dienst van Van der Sar zou komen, zal zijn tijdperk op Outdated Trafford al geslaagd zijn. De 130-voudig worldwide van het Nederlands elftal speelde namelijk 266 officiële duels voor The Pink Devils. Vier keer werd Van der Sar landskampioen. De gouden griffel verdiende hij in 2008. In de Champions League-finale tegen Chelsea pakte de Nederlander de beslissende strafschop, waardoor de trofee veroverd werd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven