‘Ongetwijfeld de beste beste speler’ – Voetbal Worldwide


Leeds United heeft vrijdagavond twee belangrijke punten laten liggen. Op bezoek bij laagvlieger Rotherham United liep de ploeg van Pascal Struijk, Joël Piroe en Crysencio Summerville zich stuk. Al kreeg die laatste lovende kritieken.

Al na ruim vijf minuten toonde Summerville zich in Rotherham. De aanvaller – sowieso bezig aan een geweldig seizoen – kwam op kenmerkende wijze naar binnen en haalde ijskoud de trekker over. Daardoor leek Leeds een zorgeloze avond tegemoet te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Niets bleek minder waar, need de thuisploeg kwam op slag van rust met een antwoord. Hakeem Odofin maakte het werk van Summerville ongedaan. In de tweede helft zocht Leeds, onder begeesterde aanvoering van de Nederlander, naar een opening. Die kwam er niet, ondanks dat de gasten kans op kans kregen. Desondanks was males in Engeland lovend over Summerville.

‘Hij is ongetwijfeld de beste en meest dreigende speler van Leeds’, schreef Leeds Stay na afloop. De lokale krant is onder de indruk van de handenbinder. ‘Hij gaf de ploeg een vliegende begin met een geweldige end. En was een paar keer dicht bij een tweede.’

In de laatste acht wedstrijden maakte Summerville zes doelpunten en gaf hij vier assists. ‘Leeds worstelt af en toe, maar Summerville trekt ze steeds op gang. Al het gevaar komt van hem. De vleugelaanvaller is tot nu toe dé man van het seizoen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven