ook Belgische coach al op schopstoel’ – Voetbal Worldwide


Schalke 04 was lange tijd een toonaangevende membership in Duitsland, maar inmiddels is het een grote bende. De membership heeft een torenhoge schuld en kwijnt weg op het tweede niveau van Duitsland. Ondertussen wordt de ene na de andere werknemer ontslagen.

Maandag werd bekendgemaakt dat ex-PSV’er Timo Baumgartl uit de selectie is gezet na een geschil met coach Karel Geraerts. Die gaf in Kicker aan dat hij niet tevreden was over de instelling van de verdediger. Daar reageerde Baumgartl weer furieus op. ‘Wat ik echter niet kan en zal tolereren, zijn ongerechtvaardigde beschuldigingen en aantijgingen met betrekking tot mijn professionaliteit, motivatie en vermogen om in een staff te werken’, liet hij weten.

Het is slechts een klein voorbeeld van de chaos in Gelsenkirchen. BILD schrijft woensdagavond dat de schuld van de membership inmiddels is gestegen naar 168 miljoen euro, terwijl werknemers aan de lopende band slechtnieuwsgesprekken voeren. Op 5 maart werd technisch directeur André Hechelmann ontslagen, vrijdag werd clubicoon Gerald Asamoah te kennen gegeven dat zijn periode als teammanager ten einde zal komen. Hoofd jeugdopleidingen Mathias Schober hoorde dinsdag dat hem de deur gewezen werd.

In alle tumult is Schalke momenteel slechts de nummer veertien van de 2. Bundesliga. Ook dat valt niet heel lekker bij Die Königsblauen. Het lijkt gevolgen te hebben op de positie van Karel Geraerts. De Belgische hoofdtrainer, pas sinds oktober actief bij de membership, zit op de schopstoel, meldt BILD. Geraerts, die op advies van landgenoot en adviseur Marc Wilmots werd aangesteld, wordt verweten voor ‘chaos, onrust en angst’ te hebben gezorgd.

Volgens het Duitse medium staat Geraerts voor een cruciaal weekend. In de strijd om handhaving moet er gewonnen worden van Karlsruher SC. Met slechts een marge van twee punten zou de toekomst van Geraerts verbonden zijn aan een goed resultaat. Mocht het zaterdag misgaan, dan kan de Belg de achtste werknemer op een topfunctie zijn die dit seizoen de wacht wordt aangezegd.

Scroll naar boven