Oorlog tussen Israël en Hamas weer begonnen na gevechtspauzeHet Israëlische leger zegt dat de strijd tegen Hamas weer is begonnen. Volgens het leger heeft Hamas zich niet aan de afspraken van de gevechtspauze gehouden. Hamas zou vannacht een raket hebben afgevuurd op Israël.

Gevechtspauze voorbij

Daarmee is er een einde gekomen aan de gevechtspauze, die zeven dagen heeft geduurd. Tijdens die pauze werd er door beide kanten niet gevochten.

Ook werden er gegijzelde mensen en gevangenen vrijgelaten. Hamas liet 110 gijzelaars vrij, onder wie de 18-jarige Nederlander Ofir Engel. Israël liet 240 Palestijnse gevangen gaan. En er werden vrachtwagens met hulpgoederen toegelaten tot Gaza.

De gevechtspauze werd meerdere keren verlengd om meer mensen vrij te laten. Maar afgelopen nacht eindigde die pauze. Volgens Israël was kort daarvoor een raket afgevuurd vanuit de Gazastrook. En ging in het zuiden van Israël het luchtalarm af.

Nieuwe aanvallen

Het Israëlische leger zegt dat ze nu weer nieuwe aanvallen uitvoeren in het noorden van Gaza. Op beelden zijn rookpluimen van bommen te zien. Mensen in het gebied zeggen dat er zware gevechten zijn tussen Israël en Hamas in Gaza-stad.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven