Oostenrijkse bondscoach stelt duidelijk doel na koppeling aan Oranje en Frankrijk – Voetbal Worldwide


Bondscoach Ralf Rangnick van Oostenrijk denkt dat zijn land zaterdagavond in een van de zwaarste EK-poules is beland. Het Alpenland duelleert komende zomer met Oranje, Frankrijk en de winnaar van de barrages tussen Wales, Finland, Polen en Estland.

‘Waarschijnlijk is dit een van de lastigere groepen. Voor een klein land als het onze is dit een grote uitdaging. Alleen met Italië (uit Pot 4, purple.) erbij had het nog zwaarder kunnen zijn’, liet Rangnick weten voor de digicam van de NOS.

Rangnick weet niet alles, maar wel veel van Frankrijk en Nederland. ‘Ze zijn beide technisch sterk en ze beschikken over sterke spelers. We treffen in elk geval geen verdedigend ingestelde ploegen, voor ons is dat goed.’

Tijdens EURO 2020 reikte Oostenrijk – ondanks een verlies tegen Nederland – tot de laatste zestien. Die ambitie heeft het group nu ook. ‘We willen de groepsfase doorkomen.’ De ploeg van Rangnick maakte latest indruk door Duitsland te vloeren in vriendschappelijk verband. ‘De gemiddelde leeftijd bij ons is bijna excellent, we spelen goed samen als group.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top