‘Op deze manier niet gewend’ – Voetbal Worldwide


Kees van Wonderen is bij de supporters van SC Heerenveen de gebeten hond. De Friezen verloren zaterdag voor de vierde keer op rij. Excelsior won met ruime cijfers tegen het onthutsend zwakke Heerenveen.

Na een redelijke beginfase met een afgekeurde objective van Simon Olsson speelde Heerenveen weinig meer klaar tegen Excelsior, dat zich vakkundig naar een 0-3 overwinning counterde in het Abe Lenstra Stadion. In de thuishaven van Heerenveen klonken meerdere fluitconcerten en riep de fanatieke aanhang meerdere malen ‘schaam je kapot’ en ‘Keesie rot op’. Van Wonderen moest het ontgelden.

‘Natuurlijk doet dat me iets’, zei Van Wonderen na de wedstrijd. ‘Dit is ook inherent aan het vak dat we uitoefenen. Ik ben het alleen nog niet op deze manier gewend. Het is voor mij voor het eerst dat het op mijn persoon wordt geprojecteerd. Het is een algemene tendens dat je het te horen krijgt als het slecht gaat, in alle mogelijke termen. Dat er meer en beter wordt verwacht, is terecht. Dat begrijp ik. En zolang mensen niet aan me komen, is het goed.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Perspectief
Na de wedstrijd van zaterdag is het lastig om aanknopingspunten te vinden bij Heerenveen. Van Wonderen houdt desondanks vertrouwen in zijn ploeg. ‘Ik zie perspectief omdat die gasten iedere dag fuel geven. Als ik het niet meer zag, dan had ik dat ook aangegeven. Ik heb vertrouwen, maar ik heb eerder gezegd dat je soms een draai om je oren moet krijgen om zaken te veranderen. Misschien zien anderen het op een andere manier.’

‘Natuurlijk wil ik ook dat het sneller gaat met de ontwikkeling van het group’, vervolgde de coach. ‘Ik dacht ook dat we een hoger niveau hadden dan we nu hebben laten zien. Dit is niet wat we willen en verwachten, dat maakt het pijnlijker. Het is vooral vervelend voor de mensen die hier werken en de membership een heat hart toedragen. Ik blijf me ondertussen focussen op dat waarop ik invloed heb.’

Lees zondag op VI PRO meer over de sportieve disaster bij SC Heerenveen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven