Ophef over youtuber + Prehistorische wolf gevonden


Kukelekuuuu, wakker worden! Er staat een Nieuwswekker voor je klaar. Komt ‘ie:

Het weer

Het wordt een droge en zonnige dag met temperaturen tussen de 21 en 27 graden. ‘s Avonds kan er een bui vallen.

Dit heb je misschien gemist:

– Onderzoekers in Noordoost-Rusland hebben de overblijfselen van een prehistorische wolf gevonden. De wolf heeft zo’n 44.000 jaar in bevroren grond gelegen, en is daarom heel goed bewaard gebleven. Zo heeft hij zelfs nog een vacht.

Volgens de onderzoekers is het de eerste keer dat er een roofdier uit dit tijdperk is gevonden. Noordoost-Rusland staat bekend om het excessive klimaat. In de winter kan het er wel -64 graden worden! De grond is dus everlasting bevroren.

Russische onderzoekers doen onderzoek naar de wolf

– De populaire game-youtuber DrDisrespect heeft een straf gekregen van YouTube. Hij kan voortaan dus geen geld meer verdienen met zijn video’s op de website. Er is namelijk veel ophef over de streamer vanwege ongepast gedrag.

Een paar jaar geleden werd DrDisrespect plots verbannen van Twitch. Het bleef lang onduidelijk waarom, maar deze week heeft hij toegegeven dat hij ongepaste berichtjes had gestuurd naar een meisje van onder de 18. Veel bedrijven en video games willen nu niet meer met hem samenwerken. Het is niet duidelijk of de streamer op YouTube zal blijven.

Dit is vandaag in het nieuws:

– De bekendste wielerwedstrijd van de wereld begint vandaag: de Tour de France. 176 wielrenners doen mee. De begin is in de Italiaanse stad Florence en over drie weken finisht de race in de Franse stad Good. Normaal gesproken is de end in Parijs. Maar door de Olympische Spelen die ook al in die stad zijn, finishen de renners dit jaar in Good.

Benieuwd welke renners kans maken op de winst? Examine het in de video hieronder:

Tour de France begint: wie zijn de grootste kanshebbers?

Wielrennen is leuk om naar te kijken.

736 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

– Liefhebbers van Taylor Swift en Uitgezocht opgelet: er komt vandaag een nieuwe aflevering over de zangeres. Taylor Swift is de grootste artiest van dit second. Volgende week geeft ze drie concerten in Nederland.

Wat is het geheim achter haar succes? Bart zocht het uit! (Ook leuk om te kijken als je geen fan bent van Taylor Swift).

– De 13-jarige Granth woont al zijn hele leven in een van de grootste sloppenwijken van de wereld in India. Sinds een paar jaar speelt hij in een band die instrumenten maakt van afval. Dit weekend speelt zijn band op een competition in Nederland. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal én natuurlijk hier in de app.

En dan nog even dit filmpje over een enorm zinkgat…

Enorm zinkgat op voetbalveld

Scroll naar boven