Opnieuw geheimzinnigheid troef rond oefenduel Oranje Leeuwinnen – Voetbal Worldwide


De Oranje Leeuwinnen hebben in aanloop naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland een oefenduel met Zuid-Korea afgewerkt. Over die ‘trainingswedstrijd’ is op verzoek van de Oranje-opponent niets naar buiten gebracht, waardoor er opnieuw een oefenduel van de Nederlandse vrouwen veelbesproken is.

In Sydney zou de ploeg van Andries Jonker een wedstrijd opgeknipt in drie delen van een half uur hebben afgewerkt. Op verzoek van de Zuid-Koreanen werd er geen enkele information over het verloop van het duel naar buiten gebracht. Hoewel de KNVB daar wel om gevraagd zou hebben, zou zelfs het verzoek de uitslag te delen zijn afgewezen.

Tegenover NU.nl laat een woordvoerder van Nederland weten dat het geen officiële interland betreft. ‘Wij zien het als een trainingswedstrijd. Het eerste doel van de wedstrijd is om vlak voor het WK onder weerstand te spelen. Informeren is geen doelstelling op zich. Wij hebben daarom het verzoek van de tegenstander gerespecteerd.’

Voor de ploeg van Jonker begint het WK over een week, dan staat het duel met Portugal op het menu. Ook de Verenigde Staten en Vietnam zijn ingedeeld in Groep E. In aanloop naar het mondiale eindtoernooi gained de vicewereldkampioen ook al oefenduels van de Oranje Vrouwen Onder-19 (4-1) en België (5-0).

Laat een reactie achter

Scroll naar boven