Oracle komt met EU Sovereign Cloud
Oracle lanceert een nieuwe soevereine cloud die zich volledig in de Europese Unie bevindt en los staat van zijn andere cloudregio’s. Het bedrijf claimt dat zijn EU Sovereign Cloud als een van de eerste hyperscale-cloudoplossingen volledig voldoet aan Europese regelgeving.

Maar ook concurrenten als VMware, Microsoft en T-Methods geven Europese klanten meer controle over hun gegevens. Die aanbieders zeggen eveneens te voldoen aan de eisen voor dataprivacy en -soevereiniteit. Bovendien worden publieke clouds, zoals van Google Cloud, Azure en AWS, vaak vanuit soevereine regio’s uitgerust om de noodzakelijke compliance te kunnen waarborgen.

Oracle denkt een aantrekkelijk alternatief te hebben voor zijn ‘algemene cloud’. Het bedrijf biedt klanten precies dezelfde providers en mogelijkheden als de openbare cloudregio’s van Oracle Cloud Infrastructure (OCI), met dezelfde prijzen, ondersteuning en service degree agreements voor het uitvoeren van alle typen workloads. In de EU gevestigd personeel ondersteunt deze cloud-versie. Oracle heeft binnen de EU ook afzonderlijke juridische entiteiten opgericht voor het beheer ervan.

Oracle richt zich met deze soevereine cloud vooral op de overheid en bedrijven in sterk gereguleerde sectoren zoals de gezondheidszorg, financiële dienstverlening en telecommunicatie. Richard Smith, hoofd technologie EMEA bij Oracle, ziet een grotere vraag ontstaan naar soevereine cloudoplossingen die gevoelige klantgegevens op veilige wijze kunnen hosten en waarmee kan worden voldaan aan regelgeving zoals de AVG. De datacenters van Oracle EU Sovereign Cloud bevinden zich in Frankfurt (Duitsland) en in Madrid (Spanje).

Laat een reactie achter

Scroll naar boven