Oranje rook in New York + Free of charge zonnebrand


Goedemorgen op deze woensdag! Pak je ontbijt erbij en ga lekker zitten. Hier lees je welk nieuws je vannacht gemist hebt en wat er vandaag nog gaat gebeuren.

Het weer

Het is vandaag weer lekker zonnig, maar er zijn ook wolken. En op sommige plekken kan het zelfs een beetje gaan regenen in de middag. Het wordt tussen de 15 en 24 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– Door de hevige bosbranden in Canada is er veel overlast door rook in het oosten van dat land en de Verenigde Staten. Volgens consultants is de luchtkwaliteit daardoor heel slecht en zouden mensen met longklachten tijdelijk binnen moeten blijven.

Ook in de stad New York, in Amerika, hebben ze veel final van de rook. Het beroemde Vrijheidsbeeld was op veel plekken nauwelijks te zien.

Een oranje rookwolk over New York door de bosbranden in Canada

– Onderzoekers in de Verenigde Staten hebben een prik uitgevonden waarmee poezen makkelijker geen kittens meer kunnen krijgen. Nu moeten poezen daarvoor nog een moeilijke en dure operatie krijgen.

Volgens de onderzoekers kan deze prik ervoor zorgen dat er minder zwerfkatten komen. Die zorgen nu nog voor veel overlast. De eerste checks met de prik gingen heel goed, maar de makers van de prik moeten nog wel meer onderzoek doen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Het is bijna zomer, en de komende dagen is het superlekker weer. Dan is het additional belangrijk om je goed in te smeren als je naar buiten gaat. Daarom krijgen 120 basisscholen in Limburg free of charge zonnebrand. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

Stelling

Wat vind jij? Zou zonnebrand altijd free of charge moeten zijn, of juist niet? Reageer hieronder op de stelling:

Zonnebrandcrème moet voor iedereen free of charge zijn.

872 stemmen

Vanmiddag komt er weer een nieuwe aflevering van onze podcast on-line. Dit keer gaat het over superfans die fan-accounts hebben van beroemdheden. Zoals Lieneke van 13, die een fan-account heeft van Harry Types. Hou de app dus goed in de gaten!

En dan nog even dit…

Zou jij ooit in een movie of serie willen spelen? Josh uit Amerika wil niets liever dan dat. En hij weet al precies welke rol hij zou willen: een lijk.

Om dat te bereiken maakt Josh elke dag een foto waarop hij op de raarste plekken doet alsof hij dood is. Web zo lang tot hij het in een movie of serie kan doen. Je ziet het in de video hieronder:

Man doet alsof hij dood is zodat hij in een movie kan spelen

Laat een reactie achter

Scroll naar boven