Oranje Vrouwen kunnen knock-outfase ruiken na knap gelijkspel – Voetbal Worldwide


De Oranje Leeuwinnen hebben in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) een knap gelijkspel uit het vuur gesleept tegen de Verenigde Staten.

Ondanks een duidelijk overwicht van de Amerikanen, was het Oranje dat brutaal de leiding pakte in de eerste helft. Middenvelder Jill Roord verraste de nummer één van de wereldranglijst met een bekeken schuiver in de verre hoek.

Het bleef bij dat ene schot op doel voor Nederland, maar dat bleek genoeg om een fraai punt over te houden aan de reprise van de verloren WK-finale van 2019 (2-0). Daardoor heeft het na twee wedstrijden vier punten, evenveel als de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten zette de ploeg van Andries Jonker flink onder druk en loste liefst achttien doelpogingen richting het domein van Daphne van Domselaar. Verder dan de gelijkmaker in de 62ste minuut, een kopbal uit een hoekschop, kwam Amerika echter niet.

Dinsdagochtend wacht het laatste groepsduel voor Oranje. Dan is Vietnam, dat het eerste groepsduel met 3-0 van Amerika verloor, de tegenstander. Mede afhankelijk van het resultaat bij de conflict tussen de Verenigde Staten en Portugal magazine Oranje nog dromen van groepswinst in poule E.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top