Oranjevrouwen spelen gelijk tegen wereldkampioen VSEen kleine opluchting voor de Oranjevrouwen op het WK voetbal in Australiƫ en Nieuw-Zeeland: ze hebben gelijkgespeeld tegen de huidige wereldkampioen. Het werd tegen de Verenigde Staten na een spannende wedstrijd 1-1. Vier jaar geleden verloor Nederland nog de WK-finale van dit land.

Snel op voorsprong

Nederland kwam al in de 17de minuut op voorsprong. Lieke Martens speelde vanaf het middenveld naar Victoria Pelova. Vanuit daar kwam de bal bij Jill Roord terecht en zij maakte de 1-0.

Maar de Amerikaanse vrouwen vochten zich terug in de tweede helft. Een hoekschop in de 67ste minuut zorgde uiteindelijk voor gelijkspel. Beide groups kregen daarna nog kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Bondscoach Andries Jonker is tevreden met gelijkspel.

Oranje is nu een stap dichterbij de achtste finales. Dat wordt dinsdag duidelijk als Nederland tegen Vietnam speelt, de laatste wedstrijd in de poule. Die wedstrijd begint om 9.00 uur Nederlandse tijd.

Heb je de wekker niet gezet voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten? Bekijk hier een lange samenvatting van NOS Sport:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top