oud-ploeggenoten nemen al afscheid – Voetbal Worldwide


Hoewel Gianluigi Buffon officieel zijn pensioen nog niet heeft aangekondigd, hebben zijn oud-ploeggenoten alvast afscheid genomen van de Italiaanse legende. Onder anderen Leandro Bonucci en Juan Cuadrado bedankten hem voor bewezen diensten.

Buffon begon zijn profloopbaan bij Parma, maar zal vooral worden herinnerd als clubicoon van Juventus. De Italiaanse sluitpost speelde in negentien seizoenen meer dan vijfhonderd wedstrijden in het eerste elftal. In de tussentijd heeft hij een jaar voor Paris Saint-Germain gekeept en in de zomer van 2021 keerde hij terug bij Parma.

Nu hangt Buffon zijn handschoenen aan de wilgen. De 176-voudig worldwide van het Italiaanse nationale staff is inmiddels 45 jaar oud, maar keepte vorig seizoen nog ‘gewoon’ zeventien duels in de Serie B. ‘Ik kan niet eens de woorden vinden om te omschrijven wat je was, wat je me leerde en wat je me gaf’, schreef voormalig ploeggenoot Bonucci op Instagram. ‘Bedankt amigo.’

Ook Cuadrado heeft through sociale media een voorschot genomen op het aanstaande afscheid van Buffon. ‘Superman is een legende, bedankt voor alles Buffon. Ik wens je het beste voor de toekomst.’ Daarnaast werd het in de lucht hangende pensioen al breed uitgemeten in de Italiaanse media. Zo prijkt Buffon op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven