Oud-president Donald Trump moet weer voor de rechter komenOud-president van de Verenigde Staten Donald Trump moet opnieuw voor de rechter verschijnen. Dit keer gaat het over de verkiezingsuitslag van 2020. Trump vond dat de verkiezingen toen niet eerlijk waren gegaan.

Hertellingen en bestorming

Donald Trump wilde niet accepteren dat Joe Biden had gewonnen en hij probeerde dat tegen te houden. Zo wilde hij een deel van de stemmen ongeldig laten maken en vroeg hij meerdere hertellingen aan. Hij probeerde by way of rechtszaken de verkiezingen alsnog te winnen, zonder succes.

Volgens degene die de rechtszaak is gestart heeft Trump mensen misleid. Zijn leugens zouden ervoor hebben gezorgd dat het op 6 januari 2021 uit de hand liep. Zijn aanhangers bestormden die dag het Capitool in Washington. Dat is een van de belangrijkste gebouwen in Amerika, waar politici werken. Vijf mensen kwamen bij de bestorming om het leven.

Wat is er toen precies gebeurd? We leggen het je uit in deze video:

Trump wordt nu voor vier strafbare dingen aangeklaagd, die allemaal te maken hebben met de verkiezingen van 2020. Hij moet zich morgenmiddag melden in de rechtbank.

Meer rechtszaken

Naast deze grote zaak lopen er nog meer rechtbank-onderzoeken naar Donald Trump. Zo had hij voordat hij president werd een geheime relatie met een vrouw. Hij betaalde haar veel geld zodat ze dat niet verder zou vertellen. Trump zou later hebben gelogen over het geld.

Ook werden er in het huis van Trump geheime documenten gevonden. Die zou hij hebben meegenomen uit het Witte Huis en hebben achtergehouden. Dat is hartstikke verboden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven