Oud-trainer Villas-Boas wordt voorzitter van FC Porto – Voetbal Worldwide


André Villas-Boas wordt de nieuwe voorzitter van FC Porto. De voormalig coach werd zaterdag verkozen door de leden van de Portugese membership.

Bij zijn kandidaatstelling riep Villas-Boas zo veel mogelijk mensen op om naar de stembus te gaan. ‘Op 28 april is de wedstrijd FC Porto – Sporting, de verkiezingen zijn op 27 april en veel mensen gebruiken de dag ervoor, 26 april, om op vakantie te gaan. Het is voor alle kandidaten heel belangrijk dat zoveel mogelijk leden komen opdagen om gebruik te maken van hun stemrecht. Ik heb er alle vertrouwen in, ik voel de steun groeien.’

Villas-Boas wordt bij Porto de opvolger van Jorge Nuno Pinto da Costa. De 86-jarige bestuurder staat al sinds 1982 aan het roer bij de Portugese grootmacht. Pinto da Costa is wereldwijd de voorzitter met de meeste titels: 68. Hij had zich kandidaat gesteld voor een herverkiezing, maar is het dus niet geworden.

De 46-jarige Villas-Boas is een echte Porto-man. Hij werd er geboren en was er eerst werkzaam als assistent (2003/04) en later als hoofdtrainer (2010/11). Zijn laatste klus als coach was bij Olympique Marseille, waar hij in 2021 vertrok.

Scroll naar boven