Overname van Figma door Adobe nog onzeker
De Europese Commissie geeft Adobe nog niet het groene licht voor de overname van Figma, een op de cloud gebaseerde designtool waarmee ontwerpers gemakkelijk samenwerken. Een groter en diepgaander onderzoek is nodig naar deze deal waarmee 20 miljard greenback mee is gemoeid.

De antitrust-autoriteiten van de EU vrezen dat de overname van het designplatform de concurrentie te veel beperkt. Adobe zou een te grote greep krijgen op de markt voor interactieve instruments om producten te ontwerpen.

De Europese Commissie let de laatste tijd sterker op offers waarbij grote techbedrijven kleine lastige concurrenten uit de markt nemen. Margrethe Vestager, eurocommissaris voor mededinging, zei maandag in een toelichting dat designers uit meerdere ontwerptools moeten kunnen kiezen. Als Figma wordt gebundeld met de Inventive Cloud-suite van Adobe, wordt de keuze beperkter.

Voor Adobe is het de grootste overname ooit. De Commissie wil omstreeks 14 december tot een eindoordeel komen. Dan weet Adobe of de deal kan doorgaan.

Webgebaseerd

Figma zette eerder dan Adobe in op de browser. De leverancier ontwikkelde geheel nieuwe manieren voor mensen om samen te werken. Het bedrijf uit San Francisco behoort tot de eerste aanbieders die inzagen dat productontwerp meer is dan alleen de tooling. De software program helpt ook met brainstormen tussen de belanghebbenden.

Figma is van meet af aan gebouwd voor het webgebaseerd werken in groups. Dit vereist geavanceerde ontwerpsystemen en analytische mogelijkheden. Adobe wil zijn software program voor imaging, fotografie, illustraties, video, 3D en fonts naar het Figma-platform overbrengen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top