OVHcloud lijft Duitse Gridscale in voor edge computing
De Europese cloudprovider OVHcloud uit Roubaix neemt Gridscale over, een Duitse edge computing-specialist die ook in Nederland actief is. Vanuit een datacenter in de regio Amsterdam levert het bedrijf uit Keulen iaas-diensten aan middelgrote bedrijven in de Benelux. Endeit Capital, de investeringsmaatschappij van Hubert Deitmers en Joop van den Ende, verkoopt samen met drie andere investeerders zijn aandelen Gridscale aan de Fransen.

Het beursgenoteerde OVHcloud exploiteert wereldwijd 37 datacentra. Het Noord-Franse bedrijf, de grootste Europese cloudspeler in zijn soort, profileert zich als een alternatief voor Amerikaanse Massive Tech-partijen als AWS en Microsoft Azure.

De overname van Gridscale, dat datacentercapaciteit huurt bij co-locatiepartner Maincubes in Schiphol-Rijk, versnelt de entree naar de markt voor edge computing. De bundeling van vaardigheden en producten maakt het mogelijk klanten snel capaciteit aan de rand van netwerken te bieden die volledig is geïntegreerd in OVHcloud-producten.

Edge computing

Edge computing is behoorlijk in opmars. Dit infrastructuurmodel is vooral geschikt voor toepassingen die een lage latentie vereisen. De afstand naar de gebruikers is namelijk gering. Maar edge computing wordt ook steeds interessanter voor toepassingen die moeten voldoen aan bepaalde wettelijke vereisten. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in de gezondheidszorg, de financiële dienstverlening en de overheid.

Met deze acquisitie kunnen de Fransen ook hun on-premises cloud-diensten gemakkelijker uitbreiden. Derde reden is dat Gridscale previous in het streven de wereldwijde expansie te versnellen.

Gridscale biedt cloud computing-oplossingen die meerdere klanten toestaan om dezelfde infrastructuur of hetzelfde platform te delen, terwijl ze toch hun eigen geïsoleerde omgevingen en middelen hebben. De Duitse softwareleverancier is gespecialiseerd in infrastructuur die computing, netwerk, opslag en virtualisatie in één platform combineert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top