Palmer direct weer goud waard voor weinig overtuigend Chelsea – Voetbal Worldwide


Chelsea heeft zich met een magere overwinning op Fulham hersteld van de League Cup-nederlaag tegen Middlesbrough (1-0). Ondanks de derde zege op rij in de Premier League, werd ook zaterdagmiddag weer duidelijk waarom er op Stamford Bridge gesproken wordt over het versterken van de voorhoede.

Supervisor Mauricio Pochettino liet in aanloop naar het eerste Premier League-duel van 2024 weten dat Chelsea overweegt de markt op te gaan voor een additional aanvaller, nu topaankoop Christopher Nkunku opnieuw geblesseerd is. Tegen Fulham bleek dat geen overbodige luxe. Voormalig Vitesse-huurling Armando Borja deed zijn finest in de punt van de aanval, maar het ontbrak The Blues aan het vernuft om het overwicht uit te drukken in de rating.

Chelsea mocht zelfs van geluk spreken dat doelman Djordje Petrovic zijn reflexen op orde had bij een kopbal van Harry Wilson. In de openingsfase was Broja namens de thuisploeg al gevaarlijk geweest met het hoofd. De poging verdween echter niet tussen de palen. Beide ploegen leken dan ook zonder objectives de rust in te gaan, totdat de bal in de additional tijd op de stip ging voor een overtreding op Raheem Sterling. Cole Palmer benutte de penalty.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Bij afwezigheid van Nkunku, die dit seizoen pas drie keer meedeed in de Premier League, is Palmer uitgegroeid tot de belangrijkste bron van doelpunten voor Chelsea. De van Manchester Metropolis afkomstige aanvallende middenvelder is dit seizoen clubtopscorer met negen objectives. Daarmee heeft de 21-jarige Engelsman de productie van Kai Havertz en Sterling, vorig seizoen de meest trefzekere spelers in de selectie, nu al geëvenaard. 

Na rust verzuimde Chelsea de wedstrijd in het slot te gooien. Zo raakte Sterling op aangeven van Enzo Fernández de paal met een kopbal en raakte ook Conor Gallagher het aluminium met een knal die meer had verdiend. Fulham bleef loeren op de gelijkmaker. In de additional tijd viel die nog bijna bij een scrimmage voor het doel van Petrovic. Zo zet Chelsea zijn zegereeks voort, maar het zal de wens om aanvallende versterking niet meteen doen verstommen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven