Parijs stemt voor verbod op elektrische stepjesHet grootste deel van de inwoners van Parijs wil dat de elektrische huurstepjes verdwijnen uit de stad. Daar was een speciale verkiezing voor georganiseerd. Bijna 90 procent van de stemmers wil dat de steps verboden worden.

Ongelukken

Parijs was vijf jaar geleden een van de eerste grote Europese steden waar de huurstepjes kwamen. Het is een stil, snel en goedkoop vervoersmiddel onder toeristen en inwoners. Maar er gebeuren ook veel ongelukken mee. Vorig jaar raakten bijna 500 mensen gewond door de stepjes.

Sommige van de stepjes kunnen tot bijna 30 kilometer per uur rijden en veel gebruikers dragen geen helm. Om het te vergelijken: op de fiets ga je ongeveer 12 kilometer per uur. Daarnaast is het verkeer in Parijs heel druk en soms gaan mensen met de stepjes over de stoep.

Wanneer de huurstepjes de stad uit moeten is nog niet bekend.

In Parijs zijn ongeveer 15.000 elektrische stepjes te huur by way of apps. Er worden in heel Frankrijk dagelijks zo’n 100.000 ritten gemaakt op gehuurde steps in zo’n 200 dorpen en steden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven