Paus Franciscus uit zorgen over toekomst van het voetbal – Voetbal Worldwide


Niemand minder dan paus Franciscus heeft zich uitgesproken over de ontwikkelingen in de internationale voetbalwereld. Hij heeft gewaarschuwd voor de gevaren van de commercialisering.

In de rubriek ‘In de Kantlijn’ verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Uncommon, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De 86-jarige Argentijn staat bekend als voetballiefhebber. Hij zou supporter zijn van San Lorenzo. De paus ontving woensdag de selectie van Celtic. De 53-voudig kampioen van Schotland was een dag eerder in Rome in actie gekomen tegen Lazio. De Romeinen hadden met 2-0 gewonnen, wat gevolgen had voor Feyenoord.

De spelers en stafleden van Celtic kregen een boodschap mee van het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk. ‘Verlies alsjeblieft nooit de mentaliteit die je had als newbie. Die mentaliteit is wat sport zo mooi maakt, die betekent zo veel. Winnen of verliezen doet er minder toe. Iedereen strijdt, maar winst is niet het doel. Het succes schuilt hem in het samenspelen’, gaf hij het speciale bezoek mee.

De paus vertelde zich zorgen te maken over de commercialisering van de sport. ‘Er is het gevaar dat voetbal uiteindelijk alleen nog maar om economische belangen draait’, zei de Argentijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven