Pelé jaar na overlijden groots herdacht in Brazilië en Vaticaanstad – Voetbal Worldwide


Het heengaan van Pelé is precies een jaar geleden. Het overlijden van – volgens sommigen – de beste voetballer aller tijden wordt op 30 december 2023 groots herdacht in Brazilië, maar ook in… Vaticaanstad.

Paus Franciscus heeft een transient opgeteld aan de aartsbisschop van de stad Rio de Janeiro, waarin hij de voetbalkunsten van de overleden grootmeester in herinnering brengt. ‘Pelé was zonder twijfel een atleet die bij leven de positieve kanten demonstreerde van sporten. De herinnering aan de ‘Koning van het Voetbal’ zit onuitwisbaar in het collectieve geheugen geprent’, aldus de leider van de katholieke kerk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Ook Christus de Verlosser, het reusachtige standbeeld van Jezus Christus waar Rio de Janeiro en bij uitbreiding heel Brazilië bekend om staat, is voor de gelegenheid gekleed. Jezus draagt op deze dag het shirt van Brazilië met uiteraard het rugnummer van Pelé: tien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top