Planeet Neptunus blijkt minder blauw dan gedachtOp Snapchat of Instagram gebruik jij misschien wel eens een filter om een foto of filmpje er web iets anders uit te laten zien. Ruimtedeskundigen gebruiken filters al tientallen jaren, maar dan voor foto’s van planeten.

Onderzoekers zijn er nu achtergekomen dat één planeet eigenlijk een andere kleur heeft. De deskundigen waren namelijk vergeten dat ze op een foto van planeet Neptunus een filter hadden geplaatst. Die foto is toen wat donkerder gemaakt om de wolken beter te kunnen zien.

Mensen dachten dat de planeet donkerblauw was (dat zie je hyperlinks op de afbeelding), maar hij is dus veel lichter (rechts op de afbeelding).

Maar één foto

Neptunus is de planeet in ons zonnestelsel die het verst van de aarde staat. Het is ruimte-experts pas één keer gelukt om van die planeet een foto te maken. Dat was vijftig jaar geleden.

Onderzoekers van een Britse universiteit hebben de kleur van de planeet nu onderzocht en zagen dus dat Neptunus een stuk lichter blauw is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven