Planlogic sluit aan bij Amista
SAP Enterprise One-specialist Planlogic uit Almere is toegetreden tot Amista. Dit is een it-advies- en softwaregroep, gespecialiseerd in het enterprise useful resource planning (erp)-portfolio van SAP, data-integratie en documentmanagement uit het Vlaamse Aartselaar.

Planlogic is een knowledgeable in de implementatie van de enterprise intelligence (bi)-software SAP Enterprise One bij midden- en kleinbedrijven. Bij het in 1990 opgerichte bedrijf, dat zo’n tachtig klanten bedient, werken ruim tien man. Planlogic is in zijn bestaan al various keren overgenomen: in 2012 door Present en in 2016 door Iqibt. Laatstgenoemde stootte het bedrijf in 2018 alweer af, waarna het onder leiding van Marcel Blokland, medeoprichter van iQibit, opnieuw op eigen benen kwam te staan. Daarna kocht Present de lokale SAP-spelers SWBS en System Innovation.

De nieuwe eigenaar is nu, sinds eind september, Amista, een it-huis met circa 250 medewerkers. De groep, gesteund door investeerder Capital A, voert een actief overnamebeleid in een consoliderende SAP-partnermarkt in de Benelux. De aankoop van Planlogic betekent een versterking van de SAP Enterprise One-praktijk.

Boven Amista staat de Ando Group, inclusief de entiteiten Anrova Options, Domani Enterprise Options, RecoMatics, Smartdoc, V-Chain en Zeibur. Afgelopen juni kocht Ando de Belgische bedrijven Amista en Blents. Vorige maand kondigde de groep aan dat alle onderdelen voortaan verder gaan onder de vlag van de Amista-groep.

De kantoren zijn verspreid over België, Nederland en Luxemburg, en er zijn dochterondernemingen in India en Hongarije. Het aandeelhouderschap ligt voor bij 50 procent bij Capital A en 50 procent bij medewerkers.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven