Pochettino daagt grote aankopen uit – Voetbal Worldwide


Mauricio Pochettino verwacht dat de rustperiode Enzo Fernández goed heeft gedaan. De Chelsea-manager beseft dat niet alleen zijn jongere landgenoot, gehaald voor 121 miljoen euro, de verwachtingen nog niet heeft waargemaakt op Stamford Bridge. Veel andere aankopen kunnen zich ook weinig misstappen meer veroorloven.

In het eerste seizoen na de overname door de Amerikaan Todd Boehly tastte Chelsea diep in de buidel. Niet alleen voor kersvers wereldkampioen Fernández, maar ook voor onder anderen Wesley Fofana (80,4 miljoen), Mykhailo Mudryk (zeventig miljoen), Marc Cucurella (65,3 miljoen) en Raheem Sterling (56,2 miljoen). Om uiteenlopende redenen stelden ze allemaal teleur. Het was sowieso een seizoen om snel te vergeten voor Chelsea, dat slechts als twaalfde eindigde en dus niet eens in de buurt kwam bij plaatsing voor Europees voetbal.

Pochettino werd tijdens een van zijn eerste persmomenten als Chelsea-manager gevraagd naar het omgaan met de eerdergenoemde spelers. Hoeveel krediet verdienen zij nog? De voormalige coach van Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain benadrukte dat de vele wisselingen bij Chelsea de aankopen ook niet heeft geholpen om snel te aarden.

‘Dit is het second van een nieuwe begin. We moeten een omgeving voor ze creëren waarin ze zich comfortabel voelen, waarin ze de ruimte voelen om te presteren en zich te verbeteren. Ze zijn allemaal bij de membership gekomen toen de omstandigheden lastig waren. We moeten ze de kans geven dat ze kunnen omgaan met de druk die komt kijken bij het spelen voor Chelsea. Het is niet alleen mijn verantwoordelijkheid om aan te voelen hoe iedereen in zijn vel zit, het is ook aan de spelers om zich aan te passen en intrinsieke motivatie te hebben’, aldus Pochettino.

Fernández heeft even op adem kunnen komen na een meer dan bijzondere periode. Hij ontwikkelde zich in zijn eerste halfjaar in Europa stormachtig bij Benfica en groeide uit tot een belangrijke schakel in het gouden elftal van Argentinië dat de wereldtitel veroverde. Nog geen twee maanden na het winnen van de wereldtitel mocht de 22-jarige middenvelder zich al de recordaankoop van Chelsea noemen. Juist omdat het zo snel is gegaan met de ontwikkeling van Fernández verdient zijn landgenoot wat mededogen, legde Pochettino uit. ‘Hij heeft in anderhalf jaar amper rust gehad. Het was spelen, spelen en nog eens spelen. Hij is jong en energiek, maar jonge spelers hebben ook rust nodig en de kans om hun hoofd leeg te maken. Hij kent Londen nu beter en de communicatie verloopt ook soepeler. We gaan hem helpen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven