Podcast De Dag: Threads, het 'lieve' broertje van XDe kennismakingsgesprekken en openingsstatements zijn in volle gang op Threads, het nieuwe social media-platform van Mark Zuckerberg dat sinds vorige week actief is in Europa. Een beetje onwennig hier en daar, maar ook positief en ‘gezelliger’, zo luidt het. Veel gebruikers hopen in Threads een alternatief te vinden voor X, waar onder Elon Musk de toename van nepnieuws, haatberichten en polariserende content material velen een doorn in het oog is.

Sommige mensen zien in Threads een ‘hyperlinks’ alternatief op X, vertelt techjournalist Nando Kasteleijn, maar de vraag is volgens hem wel hoe lang dat stand houdt. Hij neemt ons mee in het nieuwe online-wereldje dat aan het ontstaan is en vertelt hoe Meta in ieder geval wel wil proberen te voorkomen dat Threads een polariserend platform wordt.

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Elisabeth Steinz

Redactie: Karin Backx

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top