Portugal uitgeschakeld + Oranje in actie


Goodmorning! Beter dan dit wordt je zaterdag niet. Er staat namelijk weer een verse Nieuwswekker voor je klaar. Veel leesplezier!

Het weer

De dag begint met regen, maar in de middag gaat de zon steeds meer schijnen. Het wordt zo’n 18 graden.

Het weer van zaterdag 6 juli

Dit heb je misschien gemist:

De eerste landen die naar de halve finale van het EK voetbal gaan, zijn bekend! Het zijn Spanje en Frankrijk. Portugal (met Ronaldo) en Duitsland zijn uitgeschakeld. Portugal speelde gisteravond tegen Frankrijk, maar na 120 minuten spelen bleef het 0-0. Daarom kwamen er penalty’s:

Bekijk de samenvatting van Portugal – Frankrijk

En Spanje tegen Duitsland was ook een spannende wedstrijd. Lange tijd stond Spanje voor, maar web voor het eind van de wedstrijd maakte Duitsland nog een purpose. Daardoor kwam er additional tijd bij. In de 119de minuut kopte Mikel Merino de bal in de purpose, en daardoor gaat Spanje door naar de halve finale:

Bekijk de samenvatting van Spanje – Duitsland

– Joe Biden heeft gezegd dat hij nog steeds president van de Verenigde Staten wil worden. Vorige week ging hij in discussie met Donald Trump, maar dat deed hij niet zo goed. Hij vergat woorden en wist soms niet meer wat hij wilde zeggen. Nu zegt Joe BIden dat dat komt omdat hij zich niet goed voelde. Hij wil het nog steeds opnemen tegen Donald Trump.

In deze video zie je hoe de discussie vorige week ging:

Biden en Trump ruziën over leeftijd, golf en wie president moet worden

Gisteravond was het tweede live performance van Taylor Swift in Nederland. Bij zo’n grote present is ook veel politie en beveiliging. Zij houden in de gaten of alles goed gaat. En je weet huge dat followers elkaar bij zo’n live performance vaak zelfgemaakte armbandjes geven. Gisteravond droegen niet alleen followers armbandjes, maar kreeg een hond van de politie er ook een paar!

im about to cry 🥹 #AmsterdamTSTheErastour https://t.co/2wPH3zWX3h

Afbeelding bij tweet

5 juli 202414:39

Dit is vandaag in het nieuws:

– Sporten op zand wordt steeds populairder onder kinderen. Met het zand tussen de tenen, lekker bewegen in de zon. Steeds meer sporten hebben een versie op het strand, zoals beach-handbal. Dit weekend is het Nederlands Kampioenschap. Daar zie je vandaag meer over in het Jeugdjournaal.

– En vanavond is het zo ver: het Nederlands elftal neemt het in de kwartfinales van het Europees kampioenschap op tegen Turkije. De wedstrijd wordt gespeeld in Berlijn en begint om 21.00 uur. Als Oranje wint, staat het group voor het eerst in twintig jaar in de halve finales van het EK.

Wie gaat er vanavond winnen?

363 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

En dan nog even dit…

Hugo uit Engeland wilde heel graag hetzelfde haar als zijn favoriete voetballer Ollie Watkins. De voetballer hoorde dat, en besloot iets liefs voor hem te doen:

Lief! Hugo wil hetzelfde kapsel als Engelse voetballerScroll naar boven