Postecoglou legt uit waarom hij Van de Ven nu pas op nieuwe positie gebruikt – Voetbal Worldwide


Ange Postecoglou heeft opnieuw complimenten uitgedeeld aan Micky van de Ven. De Nederlandse verdediger maakte zaterdagmiddag een knap doelpunt voor Tottenham Hotspur.

Met een bekeken schuiver bezorgde Van de Ven Tottenham de overwinning tegen Burnley. Zo liet de verdediger zien ook over aanvallende kwaliteiten te beschikken en op meerdere plekken op het veld uit de voeten te kunnen. ‘En daar raak ik opgewonden van’, zei Postecoglou tegen Soccer.London. ‘Er zit zoveel groei in ons elftal. Wat we dit jaar hebben meegemaakt, zowel het goede als slechte, is geweldig voor ons’, stelde de Spurs-manager.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

‘Micky heeft veel moeten doorstaan door zijn blessures’, ging Postecoglou verder. ‘En zelfs daar is hij zo goed van teruggekeerd dat hij zijn topniveau heeft vastgehouden. Ik kan niet blijer voor hem zijn.’

Van de Ven speelde tegen Burnley een deel van de wedstrijd als linksback. Dat deed de 23-jarige Nederlander nog niet eerder voor Tottenham. Postecoglou legde uit waarom hij Van de Ven nu pas op die positie posteerde. ‘Ik heb er rekening mee gehouden dat Micky een paar blessures heeft gehad. Het is een behoorlijk verstoord seizoen geweest en het spelen als veugelverdediger in plaats van centraal achterin vraagt heel andere dingen op fysiek vlak. Maar ik vond het een logische keuze voor het laatste deel van de wedstrijd.’

Scroll naar boven