Postecoglou lyrisch over pijlsnelle recordbreker Van de Ven – Voetbal Worldwide


Tottenham Hotspur-verdediger Micky van de Ven staat deze week in de spotlights, nadat hij tegen Brentford werd geklokt als de snelste speler van dit Premier League-seizoen. Op de persconferentie van vrijdag stak coach Ange Postecoglou de loftrompet over de Nederlandse zomeraankoop.

Van de Ven werd in zijn debuutseizoen bij Tottenham Hotspur al vaak geprezen om zijn snelheid en bereikte vorige week een topsnelheid van 37,38 kilometer per uur. Geen speler in de Premier League ging dit seizoen sneller. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Postecoglou kijkt niet van het file op. ‘We wisten wat we zouden halen vanuit een fysiek perspectief, met zijn snelheid en mogelijkheid om achterstanden goed te maken’, zei de coach. ‘Maar het gaat erom hoe je je snelheid gebruikt. Ik ben enorm onder de indruk van de manier waarop hij zich heeft aangepast aan de Premier League en hoe hij zich iedere week tegenover topspitsen presenteert.’

‘De manier waarop hij zijn snelheid gebruikt in het defensieve werk is uitstekend’, vervolgde Postecoglou. ‘Vergeet niet dat hij voor zijn komst maar een volledig jaar in de Bundesliga heeft gespeeld. Er komt nog zó veel aan van hem, maar hij is echt uitstekend op dit niveau. Micky raakte geblesseerd tegen Chelsea, die kans is er altijd met dit soort atleten, maar hij heeft niks meer gemist sinds hij terug is. Vorige week vroegen we het maximale van hem, tegen Brentford en Everton, en hij kwam daar doorheen.’

Tottenham speelt zaterdag tegen Brighton & Hove Albion en heeft voor dat duel Heung-Min Son weer terug. De aanvoerder van Zuid-Korea werd met zijn land uitgeschakeld in de halve finale van de Azië Cup en heeft aangegeven dat hij zaterdag direct weer in actie wil komen. Yves Bissouma is ook weer inzetbaar, nadat hij met Mali werd uitgeschakeld op de Afrika Cup.

Scroll to Top