Precise biedt het mkb meer ‘maatwerk’ by way of Microsoft
Softwareleverancier Precise biedt in de nieuwste versie van Precise On-line koppelingen met rapportagetool PowerBI en samenwerkingssoftware Groups van Microsoft en werkt aan het toevoegen van automatiseringstool Energy Automate (voorheen Movement). Hoofd productontwikkeling van Precise, Joep Hoeks, licht toe hoe de softwareleverancier zo ondernemers uit het mkb helpt om de bedrijfssoftware beter af te stemmen op hun wensen en op deze manier meer inzicht geeft in hun information en resultaten.

‘Met de toevoegingen van Microsoft-apps aan Exact On-line kunnen onze klanten betere rapportages maken. Ook kunnen ze eenvoudiger information delen tussen verschillende apps en de software program eenvoudig aanpassen op hun eigen wensen’, aldus Joep Hoeks. In de nieuwste premium-edities van Precise On-line, die speciale versies kent voor boekhouden, projecten, handel en productie, kunnen ondernemers zonder programmeerwerk de software program uitbreiden. Bijvoorbeeld door further velden aan stamdata, transactieregels en zoekschermen toe te voegen. Ook zijn die toevoegingen en aanpassingen direct beschikbaar by way of een api voor de koppeling met applicaties van andere leveranciers.

Hoeks: ‘De gebruiker selecteert bijvoorbeeld welke offertes, orders, inkopen en verkoopfacturen automatisch kunnen worden goedgekeurd en welke nog gecontroleerd moeten worden.’ Zo worden repetitieve administratieve handelingen door automatisering weggenomen. Die mogelijkheid wordt binnenkort uitgebreid met Energy Automate van Microsoft (voorheen Movement).

‘Met PowerBI kunnen gebruikers direct de information uit Precise On-line extraheren en in rapportages omzetten. Zij kunnen daarbij ook information uit andere applicaties integreren en flexibele velden configureren en in rapportages zetten’, vervolgt Hoeks. Ook noemt hij een toepassing voor een groothandel. ‘Een bedrijf dat vanuit de hele wereld goederen importeert kan in flexibele velden bijvoorbeeld containercodes vastleggen in bestelregels. Zo kan op het second dat er een container voor de deur staat, snel gezien worden welke bestellingen en bestelregels er in die container zitten. De ontvangst wordt efficiënter doordat sneller duidelijk is in welke container bepaalde goederen zitten.

Accountants

Ook accountants kunnen met de software program hun voordeel doen, vertelt hij. Bijvoorbeeld door op boekingsregelniveau aanvullende information huge te leggen die related is voor duurzaamheid. Dat sluit aan op toekomstige regels over milieurapportages.

Hoeks: ‘Het gaat vaak om information die je niet standaard in erp-pakketten ziet en als die vastliggen kun je erop automatiseren en rapporteren. Met de premium-edities van Precise On-line  hebben we die stap gezet. Zo kunnen producenten van specifieke voedingsmiddelen detailinfo over koeling vastleggen in het systeem.’

Workplace 365

De vierde editie van de software program is ook geïntegreerd in de Office365-suite van Microsoft. ‘Er is directe toegang tot de eigen Precise On-line-data, zodat klanten zelf de inhoud van hun rapportages kunnen bepalen. Daarnaast kunnen gebruikers binnen Precise On-line by way of MS Groups samenwerken. Bijvoorbeeld door alle mensen die bij een bepaald proces of product betrokken zijn, samen te voegen in een MS Groups-groep.’

Er zijn volgens het softwarebedrijf inmiddels meer dan honderd klanten die de premiumedities van Precise On-line, in mei van dit jaar geïntroduceerd, gebruiken. ‘Het gaat zowel om bestaande als nieuwe klanten die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden’, voegt Hoeks toe.

MKB

Hoewel de software program klaar is om ondernemers te ondersteunen, is het nog wel een uitdaging om deze aan de man te brengen in het mkb. Uit onderzoek in opdracht van Precise (MKB Barometer 2023) blijkt namelijk dat slechts vier op de tien ondernemers in het mkb prioriteit stelt aan de digitalisering van het bedrijf.

Hoeks: ‘Het is niet altijd makkelijk voor ondernemers om te zien hoe je waarde uit de information van software program haalt.’ Toch denkt de helft van de mkb’ers dat data-analyses leiden tot betere beslissingen. 43 procent wil meer sturen op foundation van information en staat open voor nieuwe softwaretools.

Voor het hoofd productontwikkeling staat huge dat met behulp van digitalisering en data-analyse belangrijke uitdagingen in het mkb aangepakt kunnen worden. Naast het verbeteren van de bedrijfsprestaties kijkt hij bijvoorbeeld ook naar de uitdaging om personeel te vinden. ‘Moeilijk mensen kunnen vinden, is een groot probleem, automatisering is een belangrijke oplossing om met een beperkt aantal mensen het werk te kunnen doen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven