Principal neemt meerderheid in Amerikaans Cloud Coach
De Haagse softwareinvesteerder Principal Capital is de nieuwe eigenaar van Cloud Coach. Dit bedrijf uit Colorado levert diensten om grip te houden op de kosten en bezetting rond complexe consultancyprojecten. De diensten worden aangeboden through de cloudinfrastructuur van Salesforce.

Principal bouwt met deze investering zijn marktpositie in de Verenigde Staten uit. Het is de bedoeling dat de investeerder Cloud Coach ondersteunt om te groeien, zowel organisch als met vervolgovernames.

PSA en PPM

Cloud Coach ontwikkelt oplossingen voor wat in het jargon Skilled Companies Automation (PSA) en Challenge Portfolio Administration (PPM) wordt genoemd. Doordat deze draaien binnen de Salesforce-omgeving, kunnen klanten ze relatief eenvoudig integreren in hun bestaande processen. De Amerikaanse onderneming bedient klanten in de technologie, gezondheidszorg, consumentengoederen, nutsbedrijfen en professionele dienstverlening. Met Mains investering kan het bedrijf nieuwe markten aanboren, zowel in de VS als in Europa.

In het investeringsportfolio van Principal zitten meerdere bedrijven die actief zijn in de wereld van PSA en PPM, zoals Qics in Katwijk en het Zweedse Björn Lundén dat vorig jaar de Nederlandse erp-leverancier King Software inlijfde. Voor zijn Amerikaanse activiteiten heeft Principal sinds een aantal maanden een kantoor in Boston.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top