Prodware laat oog vallen op Protinus IT
De Franse it-dienstverlener Prodware neemt Protinus IT uit Houten over. De managed sourcing-specialist voor inkooptrajecten ziet, door onderdeel te worden van het ecosysteem binnen de Prodware Group, grote groeikansen liggen, ook internationaal. Protinus IT blijft onder eigen naam actief op de markt.

De activiteiten van Protinus zullen ongewijzigd, in dezelfde hoedanigheid en onder dezelfde naam gecontinueerd worden onder leiding van huidig algemeen directeur Vincent Verbiesen. Die stelt dat zijn bedrijf onder de vlag van Prodware ‘maximaal de voordelen kan laten renderen voor de verdere ontwikkeling van de ‘managed sourcing-formule. Protinus IT zal de komende jaren zijn partnermodel verder doorontwikkelen en de kansen die deze stap biedt in het voordeel van onze klanten, companions en niet in de laatste plaats onze eigen mensen, te laten werken.’

Het Houtense bedrijf (70 man), waarbij de omzet van bijna driehonderd miljoen euro overigens wel een stuk hoger lig dan het moederbedrijf, verwacht te profiteren van het internationale karakter en de schaalgrootte van de nieuwe eigenaar. De aan de Euronext Progress-beurs genoteerde Prodware Group telt ruim 1800 medewerkers, verspreid over veertien landen. Het genereerde een omzet van 180 miljoen euro in 2022.

Aanvulling en versterking portfolio

Voor de Parijse it-dienstverlener vormt Protinus IT een aanvulling op het bestaande portfolio en een versterking voor de positie in de Benelux. In Nederland is het bedrijf, opgericht in 2010, specialist in het leveren van sourcingdiensten op het gebied van {hardware}, software program en assetmanagement, met title through het binnenhalen van publieke gunningen. Protinus IT is al jarenlang een bekende naam bij centrale en lokale overheden, de gezondheidszorg en het onderwijs en levert ook aan de zakelijke markt. Het bedrijf onderhoudt een uitgebreid partnernetwerk van onder andere software- en hardwarefabrikanten, distributeurs, integrators en managed service suppliers (msp) en heeft een eigen aanbestedingsdesk in huis.

Daarnaast heeft Protinus IT zich de afgelopen jaren onderscheiden door de focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Het bedrijf heeft op dit vlak various certificeringen op zak en loopt hiermee voorop in de ict-sector.

Prodware is al enige tijd actief op de Nederlandse markt na de overname van Microsoft-dienstverlener Qurius in 2012. In 2018 kwam daar ook nog de Microsoft Dynamics-tak van Ctac bij. Nog steeds houdt het bedrijf kantoor in Zaltbommel waar Qurius was gevestigd. Eerder dit jaar kocht Prodware ook al de Belgische it-dienstverlener Westpole. Daar gaat Protinus IT nauw mee samenwerken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven