Proofpoint koopt Tessian om ai-detectie maildreiging
De Amerikaanse ict-beveiliger Proofpoint is de nieuwe eigenaar van Tessian, een bedrijf dat ai-technologie inzet voor de detectie en bescherming tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, zoals phishing en ransomware.

Volgens onderzoek door het Amerikaanse bureau Ponemon zijn verkeerd verstuurde e-mails een belangrijke oorzaak van compliance-overtredingen en dataverlies. De time period ‘evoluerende e-maildreigingen’ verwijst naar e-mailgerelateerde bedreigingen die zich voortdurend aanpassen aan nieuwe beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat ze worden gedetecteerd. Ze kunnen nieuwe technieken gebruiken, zoals sociale manipulatie en geavanceerde malware, om gebruikers te misleiden en schadelijke activiteiten uit te voeren.

De producten van Tessian, zoals Guardian, Enforcer en Defender, gaan deel uitmaken van het Proofpoint-aanbod. De overname is afhankelijk van de goedkeuring van regelgevende instanties en wordt naar verwachting eind 2023, start 2024 afgerond. Tessian is gevestigd in Boston, Massachusetts, en het Engelse Londen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven