Posted on Leave a comment

Protesten in België na rechtszaak over overleden jongenHet gaat in België al weken over een grote rechtszaak. Die zaak gaat over Sanda Dia, een scholar van 20 jaar oud. Hij overleed vijf jaar geleden.

Sanda Dia wilde bij een studentenvereniging. Om daar bij te mogen, moest hij een ontgroening doen. Tijdens een ontgroening moeten studenten allerlei opdrachten doen. Vaak zijn die niet leuk en erg zwaar.

De opdrachten werden bedacht door een andere groep studenten. Die dwongen de nieuwelingen om van alles te doen. Voor Sanda Dia zouden ze further streng zijn geweest. Volgens sommige mensen gebeurde dat omdat Sandia Dia een donkere huidskleur heeft. De meeste andere studenten die er waren niet.

Ook zouden de studenten hem niet op tijd naar het ziekenhuis hebben gebracht.

Straf

Deze studenten moesten voor de rechter komen. Vorige week hoorden zij dat ze een werkstraf krijgen. Dat betekent dat ze voor straf klusjes moeten doen. Ook krijgen ze boetes van een paar honderd euro.

Te laag?

Veel mensen in België zijn boos. Ze vinden de straf veel te laag. Daarom gingen ze vandaag de straat op.

Ik vind dat de straf hoger moet zijn, ze zijn eraf gekomen zonder strafblad. Alleen een werkstraf, dat vind ik niet kunnen.

Eén van de demonstranten
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *