PSV-directeur Stewart geeft uitleg over hectische Deadline Day – Voetbal Worldwide


PSV beleefde deze week een hectische laatste dag van de winterse transferperiode. Yorbe Vertessen vertrok uiteindelijk wel naar Union Berlin, maar Couhaib Driouech kwam niet naar Eindhoven. Technisch directeur Earnest Stewart geeft aan tafel bij Studio Voetbal tekst en uitleg.

PSV speelde zaterdagavond gelijk tegen Ajax en de NOS-analisten zagen dat de Eindhovenaren diepte in het spel misten. Diepte die Driouech de ploeg van Peter Bosz had kunnen bieden, vindt ook Stewart. ‘Die had je er inderdaad wel bij kunnen hebben. Na de blessure van Noa Lang hebben we direct geschakeld om contact op te nemen om te kijken of het mogelijk is. Maar dat is helaas niet gelukt.’ 

‘Daar kwamen meerdere factoren bij kijken. Je moet een overeenstemming vinden met de membership en je moet genoeg tijd hebben voor bijvoorbeeld een medische keuring. Ook moest Excelsior een vervanger voor Couhaib vinden en dat is ze niet gelukt. We waren het ook nog niet helemaal eens over een transfersom’, licht Stewart toe. 

Door de blessure van Lang was het een tijdje niet zeker of Vertessen wel de overstap mocht maken naar Union Berlin. De Belgische buitenspeler was echter al in Berlijn. ‘Hij was daar op zijn vrije dag om een wedstrijd te bekijken, dat kun je niet tegenhouden.’ 

‘Die zaterdagavond was er wel een second dat we hem bij PSV wilden houden. Je moet weloverwogen een beslissing maken, we hebben direct gesproken met de zaakwaarnemer. Dat is allemaal in goed overleg gegaan. Maar het was nooit een keuze tussen Driouech of Vertessen. We hadden de stekker er nog wel uit kunnen trekken, maar daar hebben we niet voor gekozen’, sluit Stewart af.

Scroll naar boven