PSV-tegenstander Dortmund kent veel zwakke plekken voor een groepswinnaar – Voetbal Worldwide


De oude werkgever van Peter Bosz laat dit seizoen twee gezichten zien. In eigen land presteert de eindwinnaar van 1997 tot nu toe teleurstellend met een vijfde plaats, maar in de Champions League eindigde Borussia Dortmund bovenaan de ‘groep des doods’. 

Wanneer Borussia Dortmund niet al te veel zelf met ideeën in balbezit hoeft te komen, is het nog steeds een levensgevaarlijke ploeg. Tegen AC Milan, Newcastle United en PSG liet het geregeld zien als de besten te kunnen counteren.

Maar in de eigen Bundesliga zijn de kwetsbare plekken van dit Dortmund al meermaals blootgelegd. Edin Terzic blijft na een half seizoen nog altijd zoekende naar de ideale opstelling. Achterin is er een gebrek aan snelheid, terwijl op het middenveld de plekken rondom spelbepaler Julian Brandt door zes (!) wisselende spelers worden bezet. Ook op de aanvallende flanken heerst er onduidelijkheid in de hiërarchie. Voor een membership die als groepswinnaar eindigde lijkt Dortmund dus relatief kwetsbaar en daarmee lijkt PSV het getroffen te hebben.

Eerdere ontmoetingen:
PSV en Borussia Dortmund ontmoetten elkaar twee keer eerder in Europees verband. In de eerste groepsfase van de Champions League 2002/03 werd het in Eindhoven 1-3 en in Dortmund 1-1. BVB speelde elf keer tegen een Nederlandse membership en received slechts drie keer. Tussen de nederlagen zit ook de UEFA Cup-finale van 2002 tegen Feyenoord.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven